sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Gluteenittomat KAURAPORKKANARUUDUT

Sain ihanalta työkaveriltani megahyvän reseptin, jonka haluan jakaa muillekkin jauhopeukaloille.

Ensimmäisellä ja toisella kerralla näitä leipoessani, ruuduista tuli koostumukseltaan kengänpohjaa. Kolmannella kerralla sain sopivasti kuohkeita kauraporkkanaruutuja aikaiseksi. 
Tässäkin tuotoksessa kolmas kerta toden sanoi. 

6 dl lämmintä vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1rkl hunajaa
1 muna
4-5 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa)
1-2 kpl porkkanaa raastettuna
noin ½ dl öljyä tai sulatettua rasvaa
noin 4dl jauhoja (esimerkiksi gluteenittomat semper fin mix tai sunnuntai vaalea)

Lämmitä vesi ja lisää kuivahiiva.
Lisää suola, hunaja ja muna. Sekoittele vispilällä.
Lisää kaurahiutaleet ja raastetut porkkanat. Sekoittele jälleen vispilällä.
Lorauta öljy joukkoon.
Sekoittele jauhoja joukkoon niin kauan kunnes taikina on puuromaisen paksua. Jauhoja ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla ½tuntia - tunti.
Levitä taikina pellille ja ripottele päälle koristeeksi kaurahiutaleita.
Paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes paistos on saanut hieman väriä pintaan.
Leikkaa esimerkiksi pizzaleikkurilla ruuduiksi.


Herkullisia hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti